Hoge Rijndijk wordt opnieuw ingericht

mrt 5, 2021

Hoge Rijndijk krijgt nieuwe inrichting
De gemeente Leiden wil de verkeersveiligheid op de Hoge Rijndijk verbeteren en start een project om de straat opnieuw in te richten. De straat wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht, het asfalt wordt vervangen en waar mogelijk wordt groen toegevoegd. Denkt u mee?

Gelijktijdig met deze nieuwe inrichting wordt ook op een deel van de Hoge Rijndijk een gescheiden riool aangelegd. Zo krijgt de straat een opknapbeurt.  

Keuzes maken 
De Hoge Rijkdijk is een drukke weg met veel functies. Er rijden fietsers, auto’s, de bus en ook de voetganger is hier aanwezig. De weg is eigenlijk vrij krap om al deze deelnemers de ruimte te geven die zij graag willen hebben. Daarnaast wonen en werken veel mensen aan de Hoge Rijkdijk en zijn er voorzieningen zoals scholen en kinderopvang langs of in de buurt van de weg. Al deze gebruikers van de Hoge Rijndijk hebben wellicht andere inzichten en belangen. Graag richten wij daarom de Hoge Rijndijk in samen met de stad.  

Denkt u mee?
De komende maanden onderzoekt de gemeente samen met de stad op welke manier de ambities inpasbaar zijn. Dat doen we op verschillende manieren. Het doel is om eind 2021 een gedragen kaderbesluit en schetsontwerp te laten vaststellen door de gemeenteraad. We nodigen u van harte uit om uw wensen, zorgen en ideeën mee te geven. Meer informatie over het participatietraject vindt u op doemee.leiden.nl of kijk op www.leiden.nl/hogerijndijk

Deze tekst in overgenomen van de gemeenteberichten van 5 maart 2021.