Voedselbos Hof van Matilo – 12

mei 9, 2022

Stilstaan is geen achteruitgang

Hof van Matilo dag 12 

Bomen groeien langzaam, en een voedselbos ontstaat niet in 12 weken. 
De aanwezigheid van enthousiaste vrijwilligers, die een stukje van het wilde terrein bij Castellum Matilo aan het om toveren zijn  tot een Voedselbos met de naam ‘Hof van Matilo’ heeft invloed op de omgeving. De doortastende medewerking van verscheidene vertegenwoordigers van de Gemeente, met name van het Groenbeheer, is niet aan de aandacht van de buurt ontsnapt en wij krijgen veel enthousiaste reacties. Jongeren die nu bijna dagelijks op de plek chillen helpen actief mee met de boel schoon te houden en het regelmatig legen van de prullenbakken heeft een positief effect op het gedrag.

Verdere verbetering op hygiënisch gebied zou de plaatsing van een speciale bak zijn voor uitwerpselen van honden. Ook op dit gebied zien we al gedragsverandering en verbetering die ondersteund kan worden door de opruimplicht wat te faciliteren.

Terugkijkend in de geschiedenis van dit stukje Leiden zien we dat dezelfde jongeren waarvan te snel wordt geroepen dat ze een probleem vormen naar eigen zeggen al bijna 10 jaar geleden actie hebben gevoerd voor de beveiliging van het voetbalveld. Er is over deze actie een film gemaakt.  Het is goed even hierbij stil te staan en te beseffen wat het betekent als jouw serieuze pleidooi alsnog wordt beloond!

Wij willen hier dolgraag aan meewerken.