Burgemeester en Wethouders op bezoek

jun 16, 2019

UITNODIGING

Vorig jaar is een nieuw college aangetreden in de stad. Woensdag, 26 juni komen zij op bezoek om zich te laten bijpraten en informeren over de plannen die zijn gemaakt om de leefbaarheid in de toekomst te vergroten (zie https://www.roommeerburg.nl/wijkenvisie/ )Hiervoor is een aantal thema’s opgesteld die de bewoners belangrijk vinden. Aan deze thema’s zijn bepaalde voorzieningen gekoppeld. Sommige daarvan, zoals de jeu de boules baan, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en lekker in de buitenlucht recreëren, zijn al gerealiseerd. En anderen staan nog in de startfase. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het programma en zo met elkaar al wandelend van gedachten te wisselen.

Programma:

 • 16.45 – 1700 uur: Verzamelen bij Huis van de Buurt Matilo (Zaanstraat 126)
 • 17.00 uur Start programma – Wijkenvisie RoMe
  Presentatie door Ankie Verlaan (voorzitter wijkvereniging Meerburg) & Anne Rogerson (wijkregisseur)
 • 17.30 – 17.45 uur: Wandelen naar ingang Park Matilo aan de Lekstraat
  Toelichting aanpassingen Park Matilo door:
  Frank Kalshoven (landschapsarchitect gemeente) & Tom Hazenberg (St. Mooi Matilo)
 • 18.00 – 18.15 uur: Wandelen naar Park Matilo
 • 18.15 – 19.30 uur: Ontvangst college door jongeren uit de wijk.
  Korte kick box workshop voor het college verzorgd door Ilay
  Vegetarische BBQ en drankje. 
  We zijn hier op bezoek bij een evenement in Park Matilo georganiseerd door de jongeren vanuit het project jongerenparticipatie (één van de projecten uit de wijkenvisie). Ze organiseren allerlei activiteiten in Park Matilo (voetbaltoernooi, kickboks workshop, knotshockey, BBQ, drankje en muziek)
 • 19.30 – 19.45 uur Wandelen naar IJsselkade
 • 19.45 uur Gesprek over project Wijkhart In de wijkenvisie is beschreven dat de voorzieningen die er zijn, redelijk bij elkaar in de buurt liggen en tóch van elkaar gescheiden zijn en/of voelen. Dit project zit nog helemaal aan de start, in de ideeën fase. We wisselen graag met u van gedachte.
 • 20.00 uur Afsluiting