Werkzaamheden Wilhelminabrug in Leiden van 6 tot en met 9 mei

De provincie werkt van donderdag 6 mei 07:00 uur tot en met zondag 9 mei 18:00 uur 2021 aan de Wilhelminabrug in Leiden. De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer vervangt de veerbuffers van de brug. Deze veerbuffers zorgen ervoor dat de brug op een rustige manier sluit. Het is nodig om de veerbuffers op tijd te vervangen. Als de veerbuffers stuk gaan, kan dit namelijk zorgen voor schade aan de kade en de brug.

Wat merkt u hiervan?

Fietsers en voetgangers

De brug is tijdens de hele periode afgesloten voor fietsers en voetgangers. De omleiding is via de Julius Caesarbrug.

Autoverkeer

De brug is van 8 mei 07:00 tot en met 9 mei 18:00 uur afgesloten voor auto’s. Autoverkeer wordt omgeleid via de Lammebrug (Lammenschansplein) en de Zijlbrug (N446/N445/Willem de Zwijgerlaan). Hulpdiensten kunnen wel doorrijden.

Openbaar vervoer

Als de brug is afgesloten voor auto’s, rijdt ook de bus een andere route. Plan voor vertrek uw busreis via www.arriva.nl(verwijst naar een andere website).

Vaarwegverkeer

Vaarwegverkeer hoger dan 2.50 meter kan de hele periode niet onder de brug doorvaren. Met borden wordt een andere route aangegeven.

Het groot onderhoud aan de Wilhelminabrug staat gepland voor de zomer in 2022. Door regelmatig onderhoud aan onze bruggen zorgen wij ervoor dat ze goed blijven functioneren. Zo houden we  Zuid-Holland veilig en bereikbaar.

 

BRON:  Werkzaamheden Wilhelminabrug in Leiden van 6 tot en met 9 mei – Provincie Zuid-Holland