Jaarvergadering Wijkvereniging Roomburg

apr 4, 2019

Graag nodigen we u uit voor de jaarvergadering van de wijkvereniging Roomburg, op 11 april vanaf 19.30 uur in De Arcade. Ditmaal met als thema verduurzaming, in het bijzonder door zonnepanelen.

 Thema zonnepanelen en verduurzaming

Zonnepanelen, je ziet ze steeds meer in de wijk. Heb je interesse, maar ben je nog niet zover of heb je geen geschikt eigen dak? Kom dan langs op 11 april, laat je informeren en zet de volgende stap.

  • De eerste optie is panelen op je eigen dak. Iemand die ze al heeft, vertelt erover en je kunt al je vragen kwijt. 
  • Woon je in een VvE? Een VvE aan de Julius Caesarlaan heeft al een aantal stappen gezet en licht deze toe. Heb je ook ervaringen? Kom ze delen. Samen komen we weer verder.
  • Huur je of is je dak niet geschikt? Dan kun je meedoen met een collectief zonnedak van energiecoöperatie Zon op Leiden. Deze is met de gemeente in gesprek om zonnepanelen van en voor bewoners op het dak van Brede School De Arcade te leggen. Ook andere daken zijn in beeld. Jaap Stokking is hun secretaris en legt uit hoe het werkt.

Op het gebied van energie is er nog veel meer te doen.  

Jeroen Schrama, onze nieuwe wijkambassadeur in het kader van de Ga Goed campagne, komt zichzelf voorstellen en uitleggen wat hij voor ons en voor u individueel kan betekenen.

Enkele wijkbewoners willen graag met diverse duurzaamheidsthema’s aan de slag en zoeken versterking. Heeft u ook een idee of wilt u meedoen? Kom dan langs.

 Wijkontwikkelingen en -activiteiten

Op de jaarvergadering informeren wij elkaar ook over wat er speelt in de wijk en gaan daarover in gesprek. In het bijzonder wil het bestuur peilen welke ideeën en belangstelling bestaat voor een opvolger van het jaarlijkse wijkenfestival: sport, cultuur, samen eten, gluren bij de buren, etc?

 Het reilen en zeilen van de wijkvereniging

Natuurlijk komen ook de formele agendapunten aan bod. De penningmeester zal de jaarrekening en begroting toelichten. Ook komt het bestuur graag in contact met wijkgenoten die interesse hebben het bestuur te versterken. Concrete aanleiding is dat onze voorzitter stopt, maar gelukkig wel actief wil blijven in de wijk.

 Borrel

Uiteraard sluiten we rond 21.30u af met een borrel.

 Komt allen op 11 april naar De Arcade!

 Het bestuur van de wijkvereniging Roomburg

Liesbeth Dijkdrent, Gijsbert Groenveld, Reini Hulsker en Jaap Stokking